sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Asetelmia ja arjen kauneutta

Tykkään tehdä kaikenlaisia pieniä asetelmia esimerkiksi kynttilöiden, kukkien ja erilaisten tarjottimien avulla. Asumme tällä hetkellä vuokralla, joten emme ole voineet vaikuttaa kotimme pintamateriaaleihin lainkaan (nimimerkillä kurkkuani myöten täynnä näitä yhhh keltaisia tapetteja..). Myös huonekalut ovat sen kuuden vuoden takaisen opiskelijabudjetin mukaisia, eli suurinosa saatuja, tai niitä joihin rahat Ikeassa riittivät. Joten pienillä asioilla on saanut luotua edes vähän kauneutta tähän muuten melko toivottomaan kotikoloon.

Arjen kauneus on pienissä asioissa, kuten pienissä asetelmissa. Asetelma voi löytyä milloin keittiön tasolta keittiövälineiden muodossa, milloin ruokalautaselta... Jotta saadaan kunnon sillisalaatti aikaan niin kurkataan tässä postauksessa hieman arjen lisäksi juhlaankin. ;) 


Kartellin Dune-tarjottimeni on melkein aina jonkun asetelman kohteena. Yllä oleva kuva on tältä hetkeltä, elikkä jouluasetelmaa. Vanhoja kuvia selatessani huomasin sen joutuneen joulu-asetelman kohteeksi aiemminkin... :D 





Välillä joulukynttilöiden alle on eksynyt myös hopeinen tarjotin.


Dune toimii hyvin myös syksyllä tyttöjen illan kaunistuttajana.



Keittiön tasoillekin tykkään aika ajoin tehdä asetelmia, mutta vakio kaunistuksina siellä nykyään on aina Alessin sitruspuserrin sekä Alessin sitruskori. Keittiötä haluan sisustaa valkoisella ja teräksellä, en malta odottaa että saan valkoisen keittiöni. <3


Olin todella iloinen kun mies oli osannut valita lahja- Soda Streamin väriksi valkoisen! :)


Sitruspuserrin on vuoden takainen huuto.net löytöni. Tänä vuonna bongasin huuto.netistä toisen kauan himoitsemani Alessin, eli sitruskorin. 


On ihanaa kun sai ostaa nämäkin second handina! Minusta ajatus "toisen romu on toisen aarre", on kaikessa yksinkertaisuudessaan mahtava. Jos saa ostaa itse haluamaansa edullisemmin ja toinen pääsee samalla itselleen tarpeettomasta eroon, on se win-win tilanne molemmille osapuolille.


Myös keittiön tasolla oleva pieni tee-purnukka on 0,20€ kirppislöytö!

Ennen aidon Alessin ostoa omistin tällaisen feikin "mini-Alessin". Tai ainakin uskon tämän jäljittelevän Alessia. 



Ja second handista puheenollen... Tämä koukeroinen jalallinen tarjoiluastia on myös tämän syksyn kirppislöytö, päätähuimaavaan 2 euron hintaan. 



Samaiselta pihakirpparilta josta tee-purkinkin bongasin, löytyi eurolla myös keittokirja-teline sekä talouspaperirullan teline. Hopean hohtoisena, kuinkas muutenkaan.


Toisinaan ruokaakin on kiva asetella kauniisti... :) 


 Yksi eniten suunnitelluista ja varmaan upeimmista asetelmistani on tämän kesäisistä häistämme. Hopean hohtoa ei siitäkään puuttunut. Häissä oli hopean lisäksi edustettuna lila, joka on myös yksi alltime-favorite väreistäni.

Nämä kuvat ovat kotona tehdystä harjoitus-asetelmasta, jonka avulla halusin visualisoida ideani kuukausia ennen häitä...: 



Ja häissä asetelmat lopulta näyttivät tältä:






Häiden jälkeen floristi toi minulle vielä yhden kimpun liljoja. En voi kuin ihastella niiden kauneutta.



Viime pääsiäisenä ostin useamman kimpun tulppaaneita, ja asettelin niitä viime vuonna joululahjaksi saamalleni Iittalan tarjoilualustalle. Alusta oli nappivalinta minulle, ja ihmettelen vieläkin miten lahjan antaja oli päätynyt juuri siihen. Ihan mahtava!









Joskus kokeilumielessä alusta kävi myös keittiön puolella, mutta poistui sieltä hyvin nopeasti kuvan oton jälkeen. Ei oikein tammista koriste-alustaa uskalla pitää veden ja lian lähettyvillä.


Sellainen sillisalaatti tällä kertaa, toivottavasti pysyitte kärryillä loppuun asti! :)